frantsuzkiy-baget-vklyuchili-do-spisku-nematerialnoyi-kulturnoyi-spadschini-yunesko

Французький багет включили до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО

 • 1269743 переглядiв

КИЇВ. 30 листопада. УНН. Французький багет, який є таким же символом країни у всьому світі, як і Ейфелева вежа у Парижі, включили до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Про це інформує УНН з посиланням на France 24.

Деталі

Зазначається, що багет був центральною частиною французького раціону принаймні 100 років, і існує кілька легенд про його походження. Одна з них стверджує, що пекарі Наполеона Бонапарта придумали подовжену форму, щоб полегшити постачання хлібного виробу військовим, а інша - що насправді багет винайшов австрійський пекар Август Занг.

Сьогодні багет продається приблизно за 1 євро за штуку, пише видання. Щороку у Франції випікають понад шість мільярдів цих хлібних виробів. Хоч основні інгредієнти завжди однакові, кожна пекарня має власний спосіб приготування, тому французи проводять загальнонаціональні конкурси на найкращий багет.

BREAKING

New inscription on the #IntangibleHeritage List: Artisanal know-how and culture of baguette bread.

Bravo #France !

https://t.co/n5nd2IfvLJ #LivingHeritage pic.twitter.com/MINHjuVffK

— UNESCO  #Education #Sciences #Culture  (@UNESCO) November 30, 2022

Нагадаємо

Археологи в Італії виявили понад два десятки бронзових статуй давньоримських часів, що чудово збереглися. Експерти називають знахідку сенсаційною.

Українські Національні Новини

Новини Світу