free-markiv-druzhina-zaklikala-ukrayinske-posolstvo-v-italiyi-visloviti-pozitsiyu-schodo-zakhistu

Free Markiv: дружина закликала українське посольство в Італії висловити позицію щодо захисту

 • 11819 переглядiв

КИЇВ. 14 жовтня. УНН. Під час міжнародної акції "Free Markiv" під Міністерством закордонних справ України, дружина засудженого до 24 років ув’язнення в Італії нацгвардійця Віталія Марківа Діана закликала посольство України в Італії офіційно висловити свою позицію стосовно його захисту, передає кореспондент УНН.

"Я сподіваюся і прошу посольство України в Італії, яке є вищим представником української влади в цій республіці, офіційно висловити свою чітку позицію щодо захисту мого чоловіка, нацгвардійця Віталія Марківа", - сказала Діана.

В жовтні суд присяжних в італійському місті Павія опублікував мотиваційну частину вироку нацгвардійцю Віталію Марківу, який був засуджений до 24 років ув'язнення.

Вже декілька років 30-річний нацгвардієць Віталій Марків з подвійним громадянством України та Італії перебуває під вартою у в'язниці в Італії. 30 червня 2017 року італійські правоохоронці заарештували його в аеропорту Болоньї, коли він з дружиною приїхав у відпустку до своєї матері — вона живе в області Марке.

Україна заперечує причетність бійця Національної гвардії до смерті італійського репортера Андреа Роккеллі та його російського перекладача Андрія Миронова, які загинули 24 травня 2014 року поблизу Слов’янська, окупованого тоді проросійськими силами.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП