frn-gotova-razom-z-frantsiyeyu-prodovzhiti-robotu-v-normandskomu-formati

ФРН готова разом з Францією продовжити роботу в "нормандському форматі"

 • 8062 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. Німеччина готова разом з Францією продовжити роботу у "нормандському форматі" для врегулювання конфлікту на Донбасі. Про це УНН повідомляє з посиланням на оприлюднену у понеділок заяву голови МЗС ФРН Хайко Мааса щодо другого туру виборів в Україні.

"Вітаю Володимира Зеленського з цією очевидною перемогою на виборах. Ці вибори є ознакою активної і сильної демократії в Україні. Через п'ять років після Майдану новий український президент бере на себе велику відповідальність за свою країну і її майбутнє", - зазначив Маас у заяві, побажавши успіхів Зеленському.

Глава німецького МЗС також відзначив, що Німеччина і надалі буде підтримувати шлях України щодо подальших рефор та боротьби з корупцією.

"Прогрес у врегулюванні конфлікту на сході України і в окупованому Криму залишається ключовим для України. Разом з нашим партнером Францією Німеччина готова брати участь у цьому у межах мінських угод і в нормандському форматі", - відзначив Маас.

Також він зазначив, що Президент Петро Порошенко "зробив великий вклад в свою країну за останні п'ять років".

Нагадаємо, лідери ЄС Дональд Туск і Жан-Клод Юнкер написали спільного листа, у якому привітали Володимира Зеленського із обранням на посаду президента України.

Другий тур виборів президента в Україні відбувся 21 квітня.

Українські Національні Новини

Політика