fsb-vimagaye-zasekretiti-sud-nad-ukrayinskimi-moryakami

ФСБ вимагає засекретити суд над українськими моряками

 • 13995 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. ФСБ Росії вимагає від московського суду закрити засідання у справі з полоненими українськими моряками та не розголошувати його результати без узгодження зі слідством. Про це повідомляє УНН з посиланням на ТАСС

Слідство вимагає від Лефортовського суду Москви не пускати слухачів та ЗМІ на засідання з продовження строку арешту для полонених українських моряків, яких звинувачують у незаконному перетині кордону Росії.

Адвокат полонених українців вважає такі вимоги грубим порушенням.

"ФСБ звернулась до суду з позапроцесуальним зверненням з вимогою провести засідання в закритому режимі з продовженням запобіжного заходу, посилаючись при цьому на таємницю попереднього слідства. Також вони просять не розголошувати результати без узгодження зі слідством. Ми вважаємо це грубим порушенням принципу гласності правосуддя", - розповів представник захисту Сергій Бадамшин.

Раніше УНН повідомляв, що у Росії не надали медичну документацію про стан здоров'я поранених українських військових, захоплених ФСБ. 

Нагадаємо, 25 листопада прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі. 

24 українських моряків заарештували у Криму на два місяці, згодом їх перемістили до російських СІЗО у Москві.

Українські Національні Новини

Політика