fsb-zatrimala-u-krimu-ukrayintsya

ФСБ затримала у Криму українця

 • 12258 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Співробітникиприкордонного управління ФСБ у Криму затримали громадянина України, який нібито є членом громадського об’єднання "Аскер", передає УНН із посиланням на РІА "Новости".

Як пише видання, затриманий нібито розповів про те, що "в створеному одним з ініціаторів продовольчої і енергетичної блокади півострова Лєнуром Іслямовми батальйоні готують фахівців для диверсій у Криму".

"Затримано громадянин України Зайтуллаєв Сеіт-Ібраїм Ескендерович, 1997 року народження, який намагався перетнути державний кордон в обхід пункту пропуску. Під час особистого огляду у Зайтуллаева С.Е. виявлено посвідчення учасника громадського формування "Аскер", - йдеться в повідомленні.

У ФСБ відзначили, що під час опитування порушника з'ясувалося, що він нібито входив до складу кримськотатарського батальйону ім. Номана Челібіджіхана.

"Зайтуллаев С.Е. розповів, що в батальйоні здійснюється підготовка фахівців для проведення диверсійно-терористичних актів в Криму, в тому числі на території російських пунктів пропуску через державний кордон", - йдеться в повідомленні.

Наразі, як пише видання, "стосовно затриманого порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.322 КК РФ (незаконний перетин державного кордону Російської Федерації)".

Нагадаємо, Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП