ft-partnery-ukrainy-tysnut-na-hretsiiu-na-ispaniiu-shchob-vony-peredaly-ukraini-chastynu-svoikh-system-ppo

FT: партнери України тиснуть на Грецію на Іспанію, щоб вони передали Києвучастину своїх систем ППО

 • 37393 переглядiв

Партнери України по НАТО та ЄС тиснуть на Грецію та Іспанію, щоб ті надали Україні більше систем протиповітряної оборони, таких як Patriot, для захисту вразливих регіонів від російських атак.

Партнери України серед країн-членів НАТО і ЄС тиснуть на Грецію та Іспанію, аби передали Україні більше систем протиповітряної оборони. Про це з посиланням на власні джерела пише Financial Times, передає УНН.

Деталі 

Зазначається, що лідери ЄС під час саміту в Брюсселі минулого тижня особисто закликали прем'єр-міністрів Іспанії та Греції Педро Санчеса і Кіріакоса Міцотакіса передати частину своїх систем ППО Україні.

За словами лідерів обох країн, їхні збройні сили мають у наявності більше десятка комплексів Patriot, а також інші системи, такі як С-300, однак така кількість їм не настільки потрібна, як України.

Ми всі знаємо, у кого вони є, ми всі знаємо, де вони знаходяться, і ми всі знаємо, кому вони дійсно потрібні

- заявив один зі співрозмовників видання. 

Окрім того, на Польщу і Румунію, які також мають Patriot, чиниться менший тиск, зважаючи на їхнє більш вразливе розташування на кордоні з Україною.

"Тільки достатня кількість ППО й винищувачів може відігнати російську авіацію", – Зеленський19.04.24, 22:25 • [views_0]

Джерела зазначають, що в понеділок у Люксембурзі на зустрічі міністрів закордонних справ і оборони всіх 27 країн-членів ЄС, ймовірно, посилиться тиск з вимогою надати ці системи.

Є країни, які, якщо бути відвертими, не потребують негайного придбання систем протиповітряної оборони. Кожній країні пропонується вирішити, чим вона може пожертвувати

 - зауважив один з європейських дипломатів у розмові з Financial Times. 

Нагадаємо

Речник Повітряних сил Ілля Євлаш заявив найбільш незахищеними від атак ворога є Харківська, Одеська, Херсонська, Запорізька, Чернігівська, Сумська, Дніпропетровська області. Ці регіони можна захистити від атак ворога, якщо буде більше ППО.