g7-obitsiaie-spivpratsiuvaty-shchodo-sanktsii-proty-iranu-ta-dopomohu-ukraini-za-rakhunok-zamorozhenykh-rosiiskykh-aktyviv

G7 обіцяє співпрацювати щодо санкцій проти Ірану та допомогу Україні за рахунок заморожених російських активів

 • 31445 переглядiв

Фінансові лідери G7 пообіцяли співпрацювати щодо санкцій проти Ірану та використовувати заморожені російські активи для надання фінансової допомоги Україні у вирішенні її нагальних потреб у зв'язку з російським вторгненням.

Представники G7 пообіцяли співпрацювати щодо санкцій проти Ірану та гарантують допомогу Україні у фінансовому плані, використовуючи заморожені російські активи як джерело коштів. Про це повідомляє Reuters, передає УНН.

Деталі

Фінансові лідери Великої сімки (G7) - країни з найбільш розвинутими економіками світу, виступили зі спільною заявою, засуджуючи недавню атаку Ірану на Ізраїль. У заяві було зазначено, що G7 прийме всі необхідні заходи для зменшення здатності Ірану купувати, виробляти та поширювати зброю для підтримки дестабілізації у регіоні.

Крім того, вони заявили про намір надати допомогу Україні у вирішенні нагальних фінансових потреб у зв'язку з російським вторгненням, включаючи використання коштів заморожених російських активів.

Ми підтверджуємо нашу рішучість забезпечити, щоб росія заплатила за шкоду, яку вона завдала Україні. Суверенні активи росії в наших юрисдикціях залишатимуться знерухомленими до того часу, відповідно до наших правових систем

- зауважили представники G7.

Хоча у заяві не було зазначено конкретного плану щодо російських активів, але було зазначено, що фінансові лідери G7 "продовжуватимуть працювати над усіма можливими шляхами, за допомогою яких знерухомлені російські суверенні активи можуть бути використані для підтримки України".

Зусилля для припинення війн на Близькому Сході та в Україні у фокусі уваги під час зустрічі G716.04.24, 10:35 • [views_0]