g7-pidtverdili-scho-prodovzhuvatimut-pidtrimku-ukrayini-ta-vzhivatimut-zakhodiv-dlya-pidvischennya-vitrat-rf

G7 підтвердили, що продовжуватимуть підтримку України та вживатимуть заходів для "підвищення витрат" рф

 • 206704 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Країни "Групи семи" (G7) на саміті у японському місті Хіросіма вчергове засудили російсько-українську війну та підтвердили намір продовжувати та посилювати підтримку України, вживати заходів для "підвищення витрат" росії. Про це ідеться у поширеному 20 травня комюніке за підсумками переговорів лідерів на зустрічі, передає УНН.

Деталі

У заяві йдеться, що країни "Групи семи" "найрішучіше" засуджують агресивну війну росії проти України, яка є "серйозним порушенням міжнародного права, зокрема Статуту ООН". Вони додали, що російська війна є "загрозою для всього світу" і йде всупереч фундаментальним нормам, правилам і принципам міжнародного співтовариства.

Крім цього, вони знову підтвердили "непохитну" підтримку України "стільки, скільки буде потрібно" для встановлення справедливого миру.

Цитата

"Ми опублікували Заяву лідерів G7 щодо України, і з чітким наміром і конкретними діями, викладеними в ній, зобов’язуємося посилити нашу дипломатичну, фінансову, гуманітарну та військову підтримку для України, збільшити витрати для росії та тих, хто підтримує її військові зусилля, а також продовжувати протидіяти негативному впливу війни на решту світу, зокрема на найбільш вразливі верстви населення", - наголосили в комюніке.

Нагадаємо

Лідери країн "Групи семи" (G7) у комюніке за підсумками переговорів глав держав та урядів у Хіросімі зобов’язалися продовжувати військову та іншу підтримку України "стільки, скільки потрібно". 

Українські Національні Новини

Політика