g7-vyslovyla-rishuchist-posylyty-protypovitrianu-oboronu-ukrainy

G7 висловила рішучість посилити протиповітряну оборону України

 • 17391 переглядiв

Країни G7 висловили рішучість посилити спроможність України у сфері протиповітряної оборони та співпрацювати з партнерами для досягнення цієї мети, високо оцінивши Ініціативу негайних дій Німеччини, підтвердивши при цьому відданість довгостроковій безпеці України та надаючи військову, фінансову та іншу підтримку.

Країни G7 висловили рішучість зміцнювати можливості протиповітряної оборони України і заявили, що працюватимуть з партнерами у цьому напрямку. Про це ідеться у комюніке за підсумками зустрічі міністрів закордонних справ "Групи семи" на італійському острові Капрі, пише УНН.

Ми висловлюємо нашу рішучість, зокрема, зміцнити можливості протиповітряної оборони України для порятунку життів і захисту критичної інфраструктури. Ми також будемо працювати з партнерами для цього. У цьому контексті ми цінуємо Ініціативу негайних дій щодо протиповітряної оборони (IAAD), запропоновану Німеччиною

- ідеться у підсумковій заяві міністерської зустрічі G7.

"Група семи" заявила, що продовжуватиме підтримувати право України на самооборону та підтвердила відданість довгостроковій безпеці України. "На підставі Спільної декларації підтримки України, яку ми схвалили у Вільнюсі в липні 2023 року, ми повністю залучені до фіналізації та та імплементації конкретних двосторонніх довгострокових зобов’язань і домовленостей з Україною щодо безпеки, які вже підписали кілька країн G7 та інші партнери. Ми нарощуємо допомогу Україні в сфері оборони та безпеки, а також нарощуємо наші можливості виробництва та доставки, щоб допомогти країні. Ми також підтримуємо зусилля, спрямовані на допомогу Україні у створенні майбутніх сил, здатних до самооборони та стримування будь-якої агресії", - зазначається у заяві.

Країни G7, вказано у комюніке, разом із міжнародними партнерами "сповнені рішучості продовжувати надавати військову, фінансову, політичну, гуманітарну, економічну підтримку та підтримку розвитку України та її народу". "Ми вітаємо ухвалення ЄС Ukraine Facility обсягом 50 мільярдів євро, Фонду допомоги Україні ЄС обсягом 5 мільярдів євро. Ми також вітаємо додаткову підтримку, схвалену країнами G7, а також швидке надання бюджетної підтримки Канадою та Японією в першому кварталі 2024 року. Ми закликаємо схвалити подальшу підтримку з боку інших міжнародних партнерів", - зазначили у "Групі семи".

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба19.04.24, 12:47 • [views_0]