g7-zaklikala-vladu-ukrayini-prodovzhuvati-reformi-i-borotbu-z-koruptsiyeyu

G7 закликала владу України продовжувати реформи і боротьбу з корупцією

 • 12026 переглядiв

КИЇВ. 6 квітня. УНН. Країни G7 підтверджують підтримку реформ в Україні і наголошують на необхідності українській владі продовжувати рухатися цим напрямком, а також виконати свої зобов'язання в області боротьби з корупцією і забезпечити справедливе, вільне, прозоре та інклюзивне голосування протягом усього виборчого процесу. Про це йдеться в спільному комюніке, опублікованому за підсумками зустрічі голів зовнішньополітичних відомств "Великої сімки", передає УНН.

"Ми підтверджуємо нашу підтримку реформ України та натхнені кроками, зробленими до теперішнього часу, особливо в області децентралізації та економічного зростання. Ми настійно закликаємо уряд України домогтися подальшого чіткого прогресу на шляху реформ, на який він встав, і чого вимагає його народ, і вітаємо конференцію щодо реформ України, яка відбудеться в Торонто 2-4 липня 2019 року", - йдеться у тексті.

Міністри країн G7 знову підтвердили "повну впевненість в групі послів G7 в Україні" і визнали "роль цієї групи в моніторингу і підтримці реалізації реформ".

"Ми повністю підтримуємо ключові пріоритети на 2019 рік, розроблені цією групою, включаючи нарощування потенціалу та авторитету національних антикорупційних установ, реформу Генеральної прокуратури, реалізацію закону про національну безпеку і закону про приватизацію, зміцнення незалежності Центральної виборчої комісії, а також реформи охорони здоров'я і енергетики, в зокрема завершення анбандлінгу у газовій сфері та ринку електроенергії", - сказано у комюніке.

"Ми також закликаємо українську владу виконати свої зобов'язання в області боротьби з корупцією, зміцнення верховенства права і захисту свободи ЗМІ та громадянського суспільства. Ми також очікуємо, що українська влада забезпечать справедливе, вільне, прозоре та інклюзивне голосування протягом усіх виборів", - наголосили у G7.

Нагадаємо, країни G7 схвалили висновки ОБСЄ про перший тур виборів в Україні.

Українські Національні Новини

Політика