g7-zrobila-zayavu-schodo-antikoruptsiynogo-sudu

G7 зробила заяву щодо Антикорупційного суду

 • 11343 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. Країни G7 наполегливо закликали владу України створити Антикорупційний суд відповідно до рекомендацій Венеційської комісії. Про це йдеться в спільному комюніке "Сімки" за результатами дводенної зустрічі в Торонто, передає УНН.

"Ми наполегливо закликаємо уряд України забезпечити постійний і явний прогрес на шляху реформ, на який він встав і якого вимагає український народ. Це включає створення Антикорупційного суду відповідно до рекомендацій Венеційської комісії, а також прогрес у проведенні реформи виборчого законодавства та щодо закону про національну безпеку", - йдеться в заяві.

При цьому країни G7 підтвердили підтримку реформ в Україні та привітали "зроблені до цього часу кроки, особливо в області децентралізації та економічного зростання".

"Ми підтверджуємо нашу повну довіру до групи послів G7 в Україні і визнаємо роль цієї групи у моніторингу і підтримці здійснення реформ", - сказано в комюніке.

Нагадаємо, країни G7 попередили, що можуть ввести додаткові санкції щодо Росії, "якщо того вимагатимуть дії Росії", і рішуче засудили "модель безвідповідальної і дестабілізуючої поведінки Росії".

Українські Національні Новини

Політика