garvi-vaynshteyna-zasudili-do-16-rokiv-uvyaznennya-u-spravi-pro-zgvaltuvannya-v-los-andzhelesi

Гарві Вайнштейна засудили до 16 років ув'язнення у справі про зґвалтування в Лос-Анджелесі

 • 1347540 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Гарві Вайнштейна було засуджено в четвер до 16 років ув'язнення за зґвалтування жінки в номері готелю в Беверлі-Хіллз, що збільшує ймовірність того, що опальний голлівудський магнат проведе залишок свого життя за ґратами. Про це УНН пише посилаючись на AFP.

Деталі

Вайнштейн, який вже відбуває 23-річний термін за злочини на сексуальному ґрунті в Нью-Йорку, отримав останній вирок суду за напад на європейську актрису десять років тому.

Присутній у суді в інвалідному візку 70-річний оскароносний продюсер благав суддю про «пощаду».

Але суддя винесла йому три вироки поспіль - 16 років за насильницький оральний секс, статеве проникнення стороннім предметом та насильницьке зґвалтування.

Актриса, особистість якої не розголошується, зі сльозами на очах закликала суддю дати Вайнштейну «максимально допустимий термін», який становив би 18 років.

Клопотання захисту з проханням про новий судовий розгляд або пом'якшення вироку було відхилено у четвер безпосередньо перед винесенням вироку.

Суд заслухав відверті звіти про зустрічі між раніше впливовим кінопродюсером та кількома молодими жінками, які намагалися закріпитись у Голлівуді.

Прокуратура заявила, що Вайнштейн роками експлуатував та ображав жінок і тривалий час залишався безкарним через своє тодішнє впливове становище у галузі. За словами прокурорів, жінки ризикували б втратити свої майбутні перспективи роботи в Голлівуді, якби на той час публічно звинуватили Вайнштейна.

Зрештою Вайнштейна було визнано винним у справі в Лос-Анджелесі про напад на одну жінку, але виправдано за сексуальні побої з другої.

Присяжні не винесли вердикт за звинуваченнями, пов'язаними з нападами на двох інших жінок, одну з яких її адвокати впізнали як Дженніфер Сібель Ньюсом, нині дружину губернатора Каліфорнії Гевіна Ньюсома.

#MeToo

Поведінка Вайнштейна була предметом чуток у розважальних колах протягом багатьох років, але його статус сильного гравця в Голлівуді гарантував, що мало хто буде готовий публічно кинути йому виклик.

У 2017 році проти нього вибухнули гучні звинувачення, запустивши рух #MeToo та проклавши шлях сотням жінок, щоб дати відсіч сексуальному насильству на робочому місці.

Десятки жінок звинуватили Вайнштейна у "хижацькій поведінці".

У червні минулого року у Нью-Йорку Вайнштейн програв свою першу апеляцію на свій кримінальний вирок та вирок у проміжному апеляційному суді штату. Але він також оскаржив цю справу у Вищому апеляційному суді Нью-Йорка.

Після його засудження у Нью-Йорку цивільний процес присудив 17 мільйонів доларів десяткам інших жінок, які звинуватили колишнього кіномагната у жорстокому поводженні.

Українські Національні Новини

Новини Світу