gaulyayter-saldo-zayaviv-pro-rishennya-provesti-referendum-na-khersonschini

гауляйтер сальдо заявив про рішення провести "референдум" на Херсонщині

 • 188915 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Гауляйтер тимчасово окупованої частини Херсонської області володимир сальдо заявив про ухвалення рішення про проведення "референдуму" щодо входження регіону до складу рф, повідомляють росЗМІ, пише УНН.

Деталі

З його слів, в окупаційній "адміністрації" "ухвалили рішення підготовити і провести" псевдореферендум.

Дату "референдуму", як зазначається, він не назвав.

Тим часом у тимчасово зайнятому окупантами Мелітополі у Запорізькій області, за повідомленнями росЗМІ, зігнали "з'їзд жителів Запорізької області" щодо проведення "референдуму" про входження до складу росії.

Доповнення

Ці заяви послідували після схожих "оголошень" "днр" та "лнр". Так, ватажок так званої "днр" денис пушилін 19 вересня закликав "голову" "лнр" леоніда пасічника об'єднати зусилля, спрямовані на підготовку "референдуму" про приєднання до росії. Тоді ж, 19 вересня, так звані "громадські палати" "лнр" і "днр" зажадали негайного проведення "референдумів".

Після цього заступник голови радбезу рф дмитро медведєв у Telegram назвав і мету таких "референдумів", заговоривши, що росія нібито зможе офіційно заявляти про "посягатєльство" на "територію".

Спочатку кремль планував проведення "референдумів" про входження до складу росії кількох окупованих регіонах України 11 вересня. Окрім Донецької та Луганської областей, це планувалося також у Херсонській та Запорізькій.

Пізніше секретар партії "єдина росія" андрій турчак заявив, що слід приурочити "референдуми" до дня народної єдності - 4 листопада.

Однак згодом росЗМІ повідомлялося, що після цього в адміністрації путіна стався скандал, турчак отримав "наганяй" за слова про 4 листопада, і що адміністрація путіна відклала підготовку до референдуму на окупованих територіях після контрнаступу ЗСУ. 

Українські Національні Новини

Політика