gaulyaytersha-v-melitopoli-spishit-u-vidstavku-cherez-sprotiv-miskiy-golova

Гауляйтерша в Мелітополі спішить у відставку через спротив – міський голова

 • 202791 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Так звана «начальниця військово-цивільної адміністрації», тимчасово окупованого російськими військами Мелітополя, колаборантка Галина Данильченко проситься у відставку через чималий супротив, який чинить місцеве населення. Про це в інтерв'ю на одному з телеканалів повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров, пише УНН.

Цитата

«Я вважаю, що Данильченко хоче піти зі свого посту не лише через вибух, а через той спротив який наші героїчні мешканці в окупованому місті демонструють з першого дня окупації з 24 лютого. З першого дня другої фази війни росії проти України. І дійсно, наш народ показує шалений спротив», - зазначив Федоров.

Деталі

З його слів, після окупації у місті почався дуже потужний невидимий спротив, який «зовсім незрозумілий» для окупантів.

«Вони були не готові до такого супротиву, і звичайно вона сьогодні, гауляйнерша, як вона себе сьогодні вважає, псевдо-міський голова, вона звичайно хоче піти з цієї позиції, тому що це зовсім не безпечно. Тому що вона, як і всяка пропаганда путінська, очікувала що одразу, після призначення вона отримає шалену підтримку серед жителів міста, але наші жителі добре знають, хто це така. Це шахрайка яка крала державні кошти, яка не змогла навіть набрати 10% на виборах до Міської ради. І ми чітко знаємо хто це така і вона не має жодної підтримки», - розповів міський голова.

Він також повідомив, що відкрито висловлювати українську позицію у місті небезпечно.

«Сама велика небезпека яка очікує таких жителів нашого міста - це їх викрадення та взяття до полону. За три місяця окупації більш ніж 500 жителів потрапили до полону. Хтось залишався три дні. Хтось залишається вже третій місяць в полоні. І я чітко розумію сам, як людина, яка була в полоні, наскільки це важко, принизливо, морально і фізично тебе пригнічує знаходитись в полоні. Тому сьогодні вкрай не беспечно виходити на такі акції. Але наші жителі не здаються, виходять і показують свою громадську позицію», - каже Федоров.

З його слів, виїхати з міста на сьогодні дуже складно, кілька днів тому зробити це було взагалі неможливо.

«Впродовж чотирьох днів було заблоковано рух через місто Василівка, там де знаходиться граничний блок-пост рашистів. Вони не випускали жителів і там скопилось більше ніж 1000 громадян з Мелітополя, Енергодара які намагались виїхати з  окупованої рашистами території. Але вони не випускали, використовували наших мешканців як живий щит. Останні два дні розпочався рух, але це зовсім не та кількість людей випускається, яка хоче поїхати з тимчасово окупованого міста», - додав міський голова.

Нагадаємо

Днями захопленому російськими окупантами Мелітополі Запорізької області пролунав потужний вибух.

Наступного ж дня, за повідомленнями ЗМІ, Данильченко попросила своїх кураторів про відставку.

Українські Національні Новини

Суспільство