gavrilivskikh-kurchat-nichim-goduvati-virobnik-poyasniv-zupinku-virobnitstva

"Гаврилівських курчат" нічим годувати: виробник пояснив зупинку виробництва

 • 25655 переглядiв

КИЇВ. 28 січня. УНН. "Комплекс Агромарс" зупинив виробництво курятини ТМ "Гаврилівські курчата" через брак грошей на корм. Про це розповів генеральний директор "Комплекс Агромарс" Іван Зазуля, пише УНН з посиланням на latifundist.com

Цитата

"Основна причина в тому, що при такій високій вартості кормів неможливо вести рентабельний бізнес. А приходити щодня і отримувати збиток недоцільно. До того ж, ціна на курятину не росте, з огляду на низьку платоспроможність населення. Зараз думаємо, як вийти з цієї ситуації, не зачіпаючи технологію виробництва", - зазначив він.

Деталі

Також Зазуля нарікає на вартість електроенергії і газу, які подорожчали, але меншою мірою, ніж корм.

"Ми не розуміємо причини такого значного зростання. Сьогодні ціна одна, а завтра змінюється в такий прогресії, що незрозуміло, що робити далі. Ціна кукурудзи доходить до 8,2 тис. грн за т, при тому, що ще тиждень тому ми купували її по 7,1 тис. грн за т. І це ще не межа. За прогнозами ціна підніметься мінімум до 9 тис. грн за т", - розповів Зазуля.

Також за темою

За словами Зазулі, виробництво "Гаврилівських курчат" закрилося в вересні-листопаді 2020 року, а в пташниках залишилися тільки племінні кури. Однак за даними УНН, відео з курячим канібалізмом, що з'явилося на минулому тижні в соцмережі, знято на Гаврилівській птахофабриці зовсім недавно. І, як зазначав УНН, саме відсутність корму і обігріву привели до того, що курчата стали поїдати один одного і грітися на мертвечині.

Свою причетність до знятого на відео могильника "Агромарс" спростовує. Тим часом за вивчення ситуації взялася Держпродспоживслужба.

Українські Національні Новини

Економіка