gazmanov-chicherina-rastorguyev-yes-rozshiriv-sanktsiyniy-paket-schodo-sche-30-fizichnikh-ta-7-yuridichnikh-osib-rf

Газманов, Чичеріна, Расторгуєв: ЄС розширив санкційний пакет щодо ще 30 фізичних та 7 юридичних осіб рф

 • 113591 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. Рада ЄС прийняла рішення запровадити обмежувальні заходи щодо ще 30 фізичних та 7 юридичних осіб через ескалацію військової агресії росії та інших дій, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, передає УНН.

Цитата

"Як пряма відповідь на останню ескалацію російської агресії проти України та кричуще порушення Статуту ООН ми запроваджуємо санкції проти додаткових фізичних та юридичних осіб, які підтримують, сприяють чи отримують вигоду з незаконних дій росії", - заявив Верховний представник із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель.

Деталі

Серед них організатори фіктивних "референдумів", високопосадовці міноборони росії та видатні діячі пропаганди, які розповсюджують дезінформацію.

"Наша незмінна підтримка України та принципів Статуту ООН та міжнародного права буде продовжена. Ми знову закликаємо росію припинити руйнівну та безглузду агресію", - йдеться в повідомленні.

Далі головний дипломат ЄС продовжив: "Деякі із зазначених сьогодні осіб відіграли роль в організації незаконних фіктивних "референдумів", проведених у деяких частинах Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей України та їх незаконної анексії. Інші представники оборонного сектора, такі як найбільший акціонер виробника зброї АТ "Концерн Калашніков" Алан Лушніков, а також колишній та нинішній заступники міністра оборони російської федерації. Зрештою, до списку входять особи, які є частиною кремлівської екосистеми дезінформації та маніпулювання інформацією та сприяють поширенню дезінформації про війну, наприклад, російський політолог Олександр Дугін та співаки Юлія Чичеріна та Микола Расторгуєв".

До семи організацій, що потрапили під санкції, входять оборонні підприємства, які постачають озброєння або винищувачі збройним силам росії, Центральна виборча комісія російської федерації, яка відповідає за організацію виборів і референдумів, та АТ "Гознак", російське державне спільне акціонерне товариство, відповідальне за виробництво продуктів безпеки.

Доповнення

Загалом обмежувальні заходи ЄС тепер застосовуються до 1236 фізичних та 115 юридичних осіб. Активи осіб, включених до списку, підлягають заморожуванню, а громадянам та компаніям ЄС заборонено надавати їм кошти. На фізичних осіб додатково поширюється заборона на поїздки, яка не дозволяє їм в'їжджати або перетинати територію ЄС транзитом.

Відповідні правові акти, у тому числі імена перелічених фізичних та юридичних осіб, будуть опубліковані в офіційному журналі ЄС.

Додамо

Європейський союз остаточно схвалив новий раунд санкцій - восьмий.

Новий пакет санкцій ЄС має позбавити Москву мільярдів євро доходів від продажу товарів, які, за словами ЄС, приносять росії значні доходи.

Українські Національні Новини

Новини Світу