gazova-sprava-onischenka-dvoye-suddiv-zayavili-samovidvid

"Газова справа" Онищенка: двоє суддів заявили самовідвід

 • 19320 переглядiв

КИЇВ. 11 липня. УНН. Під час судового засідання у кримінальному провадженні стосовно народного депутата України Олександра Онищенка, який, за даними Національного антикорупційного бюро України, є організатором "газової схеми", двоє суддів заявили самовідвід. Про це повідомляє УНН із посиланням на прес-службу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Так, у четвер, 11 липня, у Солом’янському райсуді Києва за участі прокурорів САП відбулося судове засідання у так званій газовій справі про обвинувачення народного депутата України Олександра Онищенка та його фінансового директора.

"Так, в ході засідання двоє суддів колегії заявили самовідвід через попередню участь у розгляді справи. Відвід було задоволено, а справу – передано на авторозподіл", - йдеться в повідомленні.

Дату наступного судового розгляду визначить колегія суду, яка буде створена автоматизованою системою документообігу суду.

"Зауважимо, 5 вересня 2019 року визначено як день початку роботи новоствореного Вищого антикорупційного суду України. Вказане провадження відповідно до закону має бути передано на розгляд до вищезазначеного суду", - зазначили у САП.

Як повідомляв УНН, на 10 червня було призначене перше судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням нардепа Олександра Онищенка, який, за даними НАБУ, є організатором "газової схеми".

Наприкінці липня 2018 року слідство стосовно Онищенка було завершено

Нагадаємо, що, за версією слідства, народний депутат Олександр Онищенко є засновником та керівником злочинної організації, учасники якої в період з січня 2013 року по червень 2016 року протиправно заволоділи понад 1,6 млрд грн від реалізації природного газу. Внаслідок таких дій ПАТ "Укргазвидобування" (100% акцій належать державній НАК "Нафтогаз України") спричинено збитки в сумі більш ніж 740 млн грн.

Загалом слідство встановило причетність до участі у "газовій схемі" 29 осіб. З-поміж них — двоє близьких людей, які виконували роль співорганізаторів, решта — працівники ПАТ "Укргазвидобування", юрист, фінансисти, керівники компаній тощо.

Українські Національні Новини

Політика