gazova-sprava-onischenka-nastupne-zasidannya-priznachene-na-5-lyutogo

"Газова справа Онищенка": наступне засідання призначене на 5 лютого

 • 10685 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. У Вищому антикорупційному суді триває підготовче засідання у справі стосовно 8 осіб, обвинувачених у незаконному заволодінні майном ПАТ "Укргазвидобування", що завдало збитків державному підприємству на суму 740 млн гривень. Наступне засідання призначене на 5 лютого. Про це журналісту УНН повідомила прессекретар САП Ольга Постолюк.

"Триває підготовче засідання. Наступний розгляд 5 лютого",- сказала Постолюк.

Нагадаємо, ВАКС закрив одне провадження стосовно фігурантів "газової справи Онищенка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВАКС призначив підготовче засідання щодо двох осіб у "газовій справі Онищенка".

Нагадаємо, за версією слідства, народний депутат VII і VIII скликань Олександр Онищенко є засновником та керівником злочинної організації, учасники якої в період з січня 2013 року по червень 2016 року протиправно заволоділи понад 1,6 млрд грн від реалізації природного газу. Внаслідок таких дій ПАТ "Укргазвидобування" (100% акцій належать державній НАК "Нафтогаз України") спричинено збитки в сумі більш ніж 740 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Онищенко чекає на рішення про екстрадицію у німецькій в'язниці.

Загалом слідство встановило причетність до участі у "газовій схемі" 29 осіб. З-поміж них — двоє близьких людей, які виконували роль співорганізаторів, решта — працівники ПАТ “Укргазвидобування”, юрист, фінансисти, керівники компаній тощо.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП