gazova-sprava-onischenka-rozshukuvanogo-figuranta-zatrimali-ta-vidpravili-pid-vartu-z-mozhlivistyu-vnesennya-zastavi

"Газова справа" Онищенка: розшукуваного фігуранта затримали та відправили під варту з можливістю внесення застави

 • 12965 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. Вищий антикорупційний суд відправив під варту екскерівника ТОВ "Надра Геоцентр" Сергія Свіченка, який є одним з підозрюваних у так званій "газовій справі" екснардепа Олександра Онищенка, з можливістю внесення застави в понад 1,74 млн грн. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу ВАКС.

"У середу, 13 січня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання детектива НАБУ та застосував до екскерівника ТОВ "Надра Геоцентр" запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з дня його фактичного затримання, тобто до 12 березня 2021 включно. ВАКС визначив підозрюваному заставу у розмірі 770 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 1 млн 747 тис. 900 грн", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що у разі внесення застави вважається, що до підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді застави.

Зазначимо, що, як стало відомо УНН з власних джерел в правоохоронних органах, 12 січня Свіченка затримали в пункті пропуску "Бачівськ" в Сумській області, а 13 січня суд відправив його під варту.

За версією слідства, екскерівник ТОВ "Надра Геоцентр" начебто причетний до розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з компанією "Укргазвидобування". Серед інших підозрюваних у цій справі є екснардеп-утікач, якого підозрюють в організації "газової схеми".

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд оголосив обвинувальний акт у справі колишнього депутата Олександра Онищенка, якого підозрюють в організації “газових схем”.

Як раніше повідомляв УНН, Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті так звану “газову справу” про обвинувачення народного депутата України VII скликання Олександра Онищенка та його фінансового директора.

Нагадаємо, Німецький суд відмовив у екстрадиції Онищенка в Україну.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП