gazprom-dosi-ne-viddav-naftogazu-groshi-za-rishennyam-arbitrazhu

"Газпром" досі не віддав "Нафтогазу" гроші за рішенням арбітражу

 • 14911 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. ПАТ "Газпром" досі не надав НАК "Нафтогаз України" кошти за рішенням Стокгольмського арбітражу. Про це сьогодні заявив Президент України Петро Порошенко під час першого засідання Національної інвестиційної ради у Києві, передає УНН.

"Зараз нам не платить "Газпром", але щоб у вас не було жодного сумніву – все до останньої копійки надійде до державного бюджету", - запевнив Президент.

Як повідомляв УНН, Єврокомісія оголосила про завершення антимонопольного розслідування проти російської газової компанії “Газпром”. Компанію штрафувати не стали, проте наклали імперативні зобов’язання щодо забезпечення прозорої конкуренції на газовому ринку в Центрально-Східній Європі.

Нагадаємо, 20 квітня "Газпром" оголосив про намір розірвати контракт з "Нафтогазом" за допомогою звернення до арбітражу.

За рік до закінчення контракту з поставок газу через українську ГТС канцлер ФРН Ангела Меркель на переговорах з "Північного потоку-2" з президентом РФ Володимиром Путіним пообіцяла Києву посприяти в питанні транзиту блакитного палива до ЄС.

Українські Національні Новини

Політика