gazprom-tak-i-ne-pochav-vikonuvati-rishennya-arbitrazhu-naftogaz

"Газпром" так і не почав виконувати рішення Арбітражу - "Нафтогаз"

 • 11020 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. "Газпром" затягує виконання рішення Арбітражу. Про це на прес-конференції повідомив головний виконавчий директор групи "Нафтогаз" Юрій Вітренко, передає кореспондент УНН.

"Пеня нараховується. Вони ще не платять. Найближчим часом ми розкриємо певну інформацію про кошти, а це десятки мільйонів доларів, які нам вдається отримати від "Газпрому", але щодо суттєвого виконання рішення Арбітражу – про сплату 2,6 млрд доларів мова не йде", - сказав Вітренко.

Проте, як додав він, були виграні дві важливі битви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нафтогаз" ініціював новий арбітраж проти "Газпрому" на 110 млн доларів

"По-перше, в Стокгольмському апеляційному суді округу Сева, де "Газпром" домігся призупинення виконання рішення Стокгольмського арбітражу у Швеції, ми змогли довести, що імовірність виграшу "Газпрому" в апеляційному процесі є настільки малою, що не будуть обґрунтованими будь-які дії щодо обмеження примусового виконання рішення Стокгольмського арбітражу як у Швеції, так і в усьому світі. Тобто апеляційний суд, фактично відмінивши своє рішення за нашою вимогою щодо призупинення виконання рішення у Швеції погодився з тим, що фактично у "Газпрому" немає шансів виграти цю апеляцію. Також відбулися позиційні зрушення щодо виконання примусового рішення Арбітражу на території Великобританії. Нещодавно були й позитивні зрушення у Голландії", - повідомив Вітренко.

За його словами, наприклад, у Британії були знайдені акції "Північного потоку". Тому "Газпром" був змушений дати запевнення суду та погодитися з обмеженнями щодо використання цих акцій.

Як додав Вітренко, наступний крок – наприкінці року має відбутися слухання щодо примусового виконання у Великобританії, і якщо до цього часу "Газпром" не виконає рішення, акції "Північного потоку-2" будуть реалізовані на аукціоні.

Нагадаємо, арешт активів Газпрому за позовом Нафтогазу обмежив йому позики на міжнародному ринку.

Українські Національні Новини

Економіка