gazprom-vivchit-mozhlivosti-dlya-zakhistu-svoyikh-prav-v-ukrayini

"Газпром" вивчить можливості для захисту своїх прав в Україні

 • 9148 переглядiв

КИЇВ. 5 грудня. УНН. "Газпром" вивчає різні можливості щодо подальшого правового захисту своїх прав і законних інтересів у зв'язку із рішенням Господарського суду Києва. Про це йдеться в повідомленні російського газового холдингу, яке цитує ТАСС, передає УНН.

Раніше український суд ухвалив рішення за позовомАнтимонопольного комітету про примусове стягнення з "Газпрому" штрафу в розмірі 3,4 млрд дол. і пені в такому ж розмірі.

Нагадаємо, Верховний суд України відмовив ПАТ “Газпром” у допуску справи до провадження щодо оскарження рішення Вищого господарського суду, який відхилив касаційну скаргу російської компанії стосовно відмови судів нижчих інстанцій розглядати позов щодо накладення штрафу у сумі 85,9 млрд грн.

У лютому 2016 року Антимонопольний комітет України прийняв рішення накласти на російський ПАТ “Газпром” штраф у 85,9 мільярда гривень, або близько 3,2 мільярда доларів США, через порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

У квітні ПАТ “Газпром” звернувся до Господарського суду Києва з позовом до Антимонопольного комітету стосовно визнання недійсним рішення про накладення штрафу. Однак суд залишив без розгляду позовну заяву.

18 травня Київський апеляційний господарський суд відхилив скаргу ПАТ “Газпром” і залишив без змін рішення суду першої інстанції.

Після цього російське ПАТ “Газпром” подало касаційну скаргу до Вищого господарського суду України.

Українські Національні Новини

Політика