general-gubernator-kanadi-podala-u-vidstavku

Генерал-губернатор Канади подала у відставку

 • 14691 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. Генерал-губернатор Жулі Паєтт, яка представляє у Канаді королеву Єлизавету II, пішла у відставку перед виходом доповіді за підсумками розслідування скарг про утиски на робочому місці в її адміністрації. Про це повідомляє "Голос Америки", інформує УНН.

Що передувало

Нинішні і колишні співробітники адміністрації стверджували, що колишня астронавтка і інженерка Жулі Паєтт, яку була призначено британською королевою Єлизаветою ІІ генерал-губернатором Канади у липні 2017 року, кричала і публічно принижувала співробітників, деякі з них після цього змушені були покинути свою роботу.

Цитата:

"З поваги до високої репутації моєї посади королівського представника і заради блага нашої країни і наших демократичних інститутів, я прийшла до висновку про необхідність призначення нового генерал-губернатора", - йдеться у заяві Паєтт.

Деталі

Згідно з протоколом, голова Верховного суду Канади Річард Вагнер виконуватиме обов'язки королівського представника до призначення нового генерал-губернатора.

Варто нагадати

Генерал-губернатор Канади у січні 2018 року відвідала з візитом Україну, під час якого зустрілася із тоді президентом Петром Порошенком. Згодом в ОПУ зазначили, що з Канадою було погоджено пріоритетні напрямки для підтримки України в G7.

Довідка УНН: Генерал-губернатор Канади — офіційний представник глави Канадської монархії (також інших країн, що входять до Британської Співдружності) у ранзі віце-короля і суверена.

За рекомендацією прем'єр-міністра Канади монарх призначає генерал-губернатора для виконання від свого імені конституційних та церемоніальних служб. Хоча призначення відбувається на невизначений термін, зазвичай генерал-губернатор залишається на посаді впродовж п'яти років. Генерал-губернатор завжди підтримує прямий контакт із монархом — і, при призначенні, франко- й англомовні генерал-губернатори, як правило, чергуються.

Українські Національні Новини

Новини Світу