general-ssha-komentari-lavrova-pro-yadernu-viynu-absolyutno-bezvidpovidalni

Генерал США: коментарі Лаврова про ядерну війну "абсолютно безвідповідальні"

 • 227224 переглядiв

КИЇВ. 26 квітня. УНН. Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявив, що "абсолютно безвідповідально" для будь-якого високопоставленого лідера ядерної держави починати "брязкати ядерною шаблею", коли його запитали про те, що міністр закордонних справ росії Сергій Лавров назвав небезпеку ядерної війни "серйозною та реальною". Про це УНН пише з посиланням на CNN.

Цитата

"Щоразу, коли високопоставлений лідер національної держави починає брязкати ядерною шаблею, всі сприймають це серйозно", — сказав Міллі в інтерв'ю CNN.

Деталі

Міллі сказав, що військові США стежать за ядерною загрозою з боку росії разом із "друзями та союзниками".

Що передувало

Лавров заявив у понеділок, що ядерне стримування є "принциповою позицією" росії, але додав, що "небезпека серйозна, вона реальна, її не можна недооцінювати".

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що міжнародна спільнота, включаючи США та Україну, зосереджена на тому, щоб не допустити, щоб ситуація "вийшла з-під контролю".

"Будь-яка можливість застосування ядерної зброї дуже небезпечна і марна. Ніхто не хоче бачити ядерну війну. Ніхто не може її перемогти", - заявив він.

Українські Національні Новини

Новини Світу