genkonsul-ukrayini-v-rostovi-na-donu-vidvidav-krimskikh-politvyazniv

Генконсул України в Ростові-на-Дону відвідав кримських політв'язнів

 • 11015 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. У середу, 6 листопада, відбулися зустрічі Нарімана Мемедемінова, Інвера Бекірова, Арсена Джеппарова, Рефата Алімова, Еміра-Усеіна Куку, Вадима Сірука і Мусліма Алієва з генконсулом України в місті Ростов-на-Дону Тарасом Малишевським. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє громадське об'єднання "Кримська солідарність", передає УНН.

"Минулого тижня я побував в Ставропіллі. Від ФСВН отримано відмову в побаченні консула з усіма чотирма фігурантами "першої бахчисарайської групи", так як в Москві їх розглядають виключно як громадян РФ. І доступу до них не дадуть. Але, принаймні, тепер точно знаю - де знаходяться колонії, куди і скільки їхати, плюс керівництво знає консула в обличчя. Ми знайдемо шляхи потрапити до них, з часом, але вже як звичайні візитери, на підставі Кримінально-виконавчого кодексу РФ, але розмова буде через телефон, в будці", - повідомив консул.

Так, 6 листопада Тарасу Малишевському вдалося відвідати Нарімана Мемедемінова і всіх шістьох кримських татар мусульман, які проходять у справі "ялтинської групи Хізб ут-Тахрір". За словами генконсула, у всіх оптимістичний настрій, хлопці готувалися виступити з останнім словом.

"Поговорив з кожним по черзі. Муслім Алієв багато питав про ситуацію в світі, про відносини між Україною та РФ, обговорили і його справи. З Інвером Бекіровим окремо поговорили на тему його здоров'я і доступу до переданих ліків. На умови утримання особливо не скаржилися, трохи на інформаційний голод. Наріман багато питав про ситуацію в світі в цілому, обговорили "політику". Енергії у нього багато", - відзначив Малишевський.

Генконсул додав, що стосується майбутнього вироку, то що таке "ручний" ПОВС (Південний Окружний військовий суд - ред.) - утримувані знають, але вважають, що безпричинними переносами розгляду справи на цій стадії суд не впевнений в своїх діях і вирішенні.

Нагадаємо, Amnesty International визнала фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір", одного із координаторів громадського об'єднання "Кримська солідарність" Сервера Мустафаєва в'язнем совісті.

Українські Національні Новини

Політика