genprokuror-planuye-vnesti-do-vr-podannya-na-nardepiv-u-vipadku-pidtverdzhennya-nesplati-podatkiv

Генпрокурор планує внести до ВР подання на нардепів у випадку підтвердження несплати податків

 • 9958 переглядiв

КИЇВ. 10 грудня. УНН. У Генеральній прокуратурі України розпочався аналіз понад півтори сотні електронних декларацій народних депутатів і перших 5 кримінальних проваджень з прізвищами нардепів уже внесено до ЄРДР. Про це напередодні повідомив Генеральний прокурор Юрій Луценко, не виключивши звернення з поданням щодо депутатів до Верховної Ради у випадку підтвердження несплати податків після перевірки, передає УНН з посиланням на прес-службу ГПУ.

З його слів, Генпрокуратура провела аналіз поданих депутатами та іншими високопосадовцями електронних декларацій і виявила серйозні проблеми у документах понад 50-ти народних депутатів України. Вказані документи надіслано для перевірки за належністю до Національного агентства з питань запобігання корупції. Після чого складені ними протоколи буть скеровані до суду, а далі робота прокурора – довести винуватість у суді.

"Юрій Луценко проінформував, що також почався аналіз понад півтори сотні декларацій народних депутатів, де показана готівка понад 100 тис. доларів в еквіваленті. Він додав, що перших 5 кримінальних проваджень внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з прізвищами народних депутатів. Відтак це дає можливість надати офіційне доручення відповідно до вимог КПК Державній фіскальній службі України щодо проведення позапланової перевірки на предмет ухиляння від сплати податків", - йдеться у повідомленні.

Він повідомив, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань "внесені відомості щодо порушення податкового законодавства народними депутатами України: Нестором Шуфричем, Русланом Демчаком, Геннадієм Бобовим, Олександром Супруненком та В'ячеславом Константіновським".

"У випадку підтвердження несплати податків ми звернемось з відповідним поданням до Верховної Ради України. Я не оголошую фракційності, бо для мене це не грає жодної ролі. Це не полювання за політиками, це полювання за податками", - підкреслив Ю.Луценко.

Українські Національні Новини

Політика