gensek-nato-obgovoriv-z-dudoyu-veliku-ta-nezvichnu-kontsentratsiyu-sil-rf-bilya-ukrayini

Генсек НАТО обговорив з Дудою "велику та незвичну концентрацію сил" РФ біля України

 • 13534 переглядiв

КИЇВ. 25 листопада. УНН. У штаб-квартирі НАТО відбулася зустріч Генерального секретаря Альянсу Єнса Столтенберга і президента Польщі Анджея Дуди. Однією з тем переговорів стало нарощування російських сил біля кордонів України, передає кореспондент УНН.

Цитата:

“Ми обговорили нарощування російської військової міці біля кордонів України. Ми бачимо велику і незвичну концентрацію сил у поєднанні з агресивною реторикою і дезінформацією з Москви. Тому ми закликаємо Росію бути прозорими, знижувати напруженість і ескалацію", — сказав Столтенберг за підсумками зустрічі.

Деталі

За його словами, НАТО зберігає пильність і продовжує надавати Україні політичну і практичну підтримку. При цьому, підкреслив Столтенберг, вона не є загрозою для Росії і допомагає Україні захищатися від агресії.

"Наступного тижня міністри закордонних справ країн НАТО зустрінуться в Ризі. Вони обговорять ситуацію з безпекою і зустрінуться з українськими та грузинськими колегами — ще один сильний знак нашої підтримки", — додав Генсек.

Що було раніше

Як писав УНН, ключовою темою під час візиту міністра закордонних справ України на зустріч НАТО в Ризі буде чергове загострення у зв'язку з нарощуванням російських сил на кордоні з Україною, небезпека можливого вторгнення Росії і кроки для недопущення такого сценарію.

Українські Національні Новини

Політика