gensek-nato-rosiya-stoyit-za-kiberatakami-proti-krayin-alyansu

Генсек НАТО: Росія стоїть за кібератаками проти країн Альянсу

 • 11141 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. За деякими кібератаками проти країн Альянсу стоїть Росія. Про це заявив генсек НАТО Йенс Столтенберг на прес-конференції під час зустрічі міністрів оборони НАТО, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Ми бачимо збільшення кількості нападів, деякі дуже складні. Ми бачимо повідомлення з різних країн НАТО про різні інциденти. Бачимо, що Росія стояла за деякими з них. І бачимо аналогічну тенденцію із нападам на мережі НАТО", - зазначив Й.Столтенберг.

За його словами, у 2016 році кількість кібератак збільшилася на 60% у порівнянні із 2015 роком.

"Тому ми зміцнюємо кіберзахист, поширюємо технології, допомагаємо країнам НАТО, проводимо навчання. Крім того, ми створюємо нову область для кібероперацій на суші, в повітрі і на морі. Дійсно, такі напади відбуваються відносно мереж, напевно якісь уряди стоять за ними. Є повідомлення, що РФ стоїть за цими нападами", - додав Й.Столтенберг.

Як повідомляв УНН, 15 лютого керівник апарату Служби безпеки України Олександр Ткачук повідомив, що Україна наразі є основним об’єктом кібератак з боку Росії, при цьому до них причетні не тільки російські спецслужби, а і приватні IT-компанії.

Українські Національні Новини

Політика