gensek-nato-zaklikav-rosiyu-unikati-eskalatsiyi-na-kordoni-z-ukrayinoyu

Генсек НАТО закликав Росію уникати ескалації на кордоні з Україною

 • 18188 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час зустрічі з міністрами оборони Євросоюзу у вівторок закликав Росію уникати ескалації на кордоні з Україною, передає УНН.

Цитата

"Ми вважаємо, що зараз надзвичайно важливо дати Росії чіткий сигнал із закликом скоротити напругу, і не допускати будь - якого типу ескалації ситуації в Україні і навколо неї", - заявив Столтенберг.

Деталі

Генсек НАТО заявив, що Альянс уважно стежить за нарощуванням військової сили Росією на кордоні з Україною. Столтенберг додав, що НАТО спостерігає зосередження сил біля кордону з Україною.

"Ми продовжимо надавати Україні політичну і практичну підтримку. І, звичайно ж, ми також посилаємо дуже чіткий сигнал про рішучість захистити всіх союзників в регіоні", - додав Генсек.

Контекст

На початку листопада The Washington Post повідомила про стягування російських військових до кордону з Україною.

Американські і європейські чиновники заявили виданню, що бачать "незвичайні переміщення техніки і військових на західному фланзі Росії" і почали фіксувати це після завершення російсько-білоруських навчань "Захід-2021", які відбулися з 10 по 15 вересня. У матеріалі наголошується, що пересування військ відбувається на тлі того, що Росія зайняла більш жорстку позицію щодо України, а конфлікт на Донбасі "увійшов в нову стадію".

Згодом видання Politico опублікувало супутникові знімки, що підтверджують повідомлення про те, що Росія знову концентрує війська і військову техніку на кордоні з Україною.

Новина викликала занепокоєння деяких офіційних осіб у США та Європі.

Водночас, прессекретар Президента України Сергій Нікіфоров заявив, що Україна не має підтвердження інформації про те, що Росія знову нарощує кількість військових у Криму, ОРДЛО та поблизу українських кордонів. Міністерство оборони називає ці повідомлення елементами психологічного або пропагандистського тиску, кажуть в ОПУ.

Українські Національні Новини

Новини Світу