gensek-nato-zidzvonivsya-z-golovoyu-mea-vkazav-na-tsinichne-manipulyuvannya-rosiyeyu-energorinkami

Генсек НАТО зідзвонився з головою МЕА: вказав на "цинічне маніпулювання" Росією енергоринками

 • 17067 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що зідзвонився з головою Міжнародного енергетичного агентства Фатіхом Біролем, сторони обговорювали цинічне маніпулювання Росією енергетичними ринками, пише УНН.

Цитата:

"Хороші телефонні переговори з головою МЕА Фатіхом Біролем. Ми обговорювали цинічне маніпулювання Росією енергетичними ринками. Я поінформував його про зустріч Ради НАТО-Росія", - написав Столтенберг вранці у п'ятницю у Twitter.

Раніше

Голова МЕА Фатіх Біроль звинуватив Росію в енергетичній кризі, яка завдає шкоди економіці по всій Європі.

Росія може збільшити постачання газу на континент як мінімум на третину в порівнянні з нинішнім рівнем, але спотовий продаж обмежений, попри високі ціни, заявив у середу Біроль.

Доповнення

Європа бореться з енергетичною кризою, внаслідок якої ціни на газ та електроенергію побили кілька рекордів за останні кілька місяців. Запаси газу на континенті вже досягли найнижчого рівня більш ніж за десятиліття, а два найхолодніші місяці на рік тільки почалися.

Президент Росії Володимир Путін минулого року наказав "Газпрому" заповнити свої сховища в Європі. Хоча трохи газу і було додано, його було замало для задоволення потреб континенту. Високі ціни призвели до того, що важка промисловість від металургійних заводів до виробників добрив скоротила виробництво або взагалі зупинилася.

Українські Національні Новини

Новини Світу