gensek-obsye-boyoviki-obmezhuyut-diyalnist-sposterigachiv-na-donbasi

Генсек ОБСЄ: бойовики обмежують діяльність спостерігачів на Донбасі

 • 17211 переглядiв

КИЇВ. 21 червня. УНН. На Донбасі бойовики обмежують діяльність місії ОБСЄ. Співробітникам організації не дають доступу до об’єктів на “землі”. Про це заявила генсек ОБСЄ Хельга Шмід в ході прес-конференції за підсумками зустрічі з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим, передає УНН.

Цитата

"Є проблема. На діяльність місії ОБСЄ накладені серйозні обмеження, особливо на непідконтрольних уряду України територіях. Вони не можуть виконувати свою роботу", - заявила генсек.

Деталі

Шмід зазначає, що наглядовим місіям організації не дають доступу на "землі".

Вона також заявила про важливість відновлення роботи контрольних пропусків в'їзду-виїзду (КПВВ), заявивши, що "практично 96% переходів закриті, що дуже сильно б'є по можливостям людей, які там живуть".

За словами Хельги Шмід, ОБСЄ зробить все можливе для врегулювання конфлікту на сході України. При цьому вона відзначає, що для цього потрібно, щоб усі сторони, які підписали мінські угоди, "перепідтвердити свої зобов'язання і з новою силою взялися за їх виконання".

Нагадаємо

Генеральний секретар ОБСЄ Хельга Шмід знаходиться в Москві з офіційним візитом з 21 по 24 червня. Як зазначав МЗС РФ, в ході поїздки генсек ОБСЄ планує провести зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, російською делегацією в Парламентській асамблеї ОБСЄ, представниками ОДКБ, а також взяти участь в Московській конференції з міжнародної безпеки - 2021.

Українські Національні Новини

Політика