gensek-oon-visloviv-spivchuttya-u-zvyazku-zi-strilyaninoyu-v-sinagozi-v-ssha

Генсек ООН висловив співчуття у зв'язку зі стріляниною в синагозі в США

 • 10718 переглядiв

КИЇВ. 28 квітня. УНН. Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш у неділю висловив співчуття у зв'язку зі стріляниною в синагозі в Каліфорнії. Про це повідомляє УНН із посиланням на Twitter Генсекретаря.

"Я глибоко стурбований нападом на синагогу, яке відбулося в цю суботу під час великодньої служби. Ми всі повинні бути єдині перед лицем антисемітизму і всіх форм ненависті. Мої думки з сім'ями жертв і єврейською спільнотою по всьому світу", - написав він.

Як повідомляв УНН, вночі, принаймні, 3 людини постраждали та одна жінка померла у результаті нападу на синагогу у Поуей (округ Сан-Дієго, штат Каліфорнія, США). Пізніше правоохоронці повідомили про затримання нападника. Як з'ясували американські ЗМІ - стрілок попередньо написав антисемітський допис на своїй сторінці у соціальних мережах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бійня у Новій Зеландії: нападник склав маніфест та транслював напад

Нагадаємо, це не перший випадок насильницького прояву антисемітизму в країні. Так, 27 жовтня 2018 року в результаті стрілянини, відкритої в синагозі Tree of Life в Піттсбурзі (штат Пенсільванія), загинули 11 людей, ще шестеро, включаючи чотирьох поліцейських, отримали поранення. В ході перестрілки з прибулими на місце події співробітниками поліції нападник — 46-річний Роберт Боуерс — був поранений і взятий під варту. Прокуратура висунула щодо Боуерса звинувачення в кримінальних злочинах і злочин на грунті релігійної нетерпимості, вироком за сукупністю яких може стати смертна кара. Американська правозахисна організація “Антидефамаційна ліга” назвала трагедію в Піттсбурзі одним з найкривавіших нападів на єврейську діаспору в історії США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість жертв антисемітських нападів у 2018 році — найвища за понад 20 років

Українські Національні Новини

Кримінал та НП