gensek-oon-zaklikav-vstanoviti-chotiridenne-velikodnye-peremirya-v-ukrayini

Генсек ООН закликав встановити чотириденне "Великоднє перемир'я" в Україні

 • 112519 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш у вівторок засудив новий наступ росії на сході України і закликав до чотириденного перемир'я, яке має збігтися з початком православного Страсного тижня, пише УНН.

Цитата

"Великдень - це час оновлення, воскресіння і надії. Це час для роздумів про значення страждання, жертви, смерті і відродження. Це має стати моментом єдності", - заявив журналістам Гутерріш, виступаючи в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку.

"Замість святкування нового життя цей Великдень збігається з наступом росії на сході України", - додав він.

Деталі

Так, Генеральний секретар закликав до чотириденного гуманітарного перемир'я Страсного тижня, що починається у Великий четвер і триває до пасхальної неділі, 24 Квітня, щоб дозволити відкрити ряд гуманітарних коридорів.

За його словами, перемир'я створить необхідні умови для виконання безпечного проходу всіх цивільних осіб, які бажають покинути райони поточного і очікуваного протистояння.

Це буде зроблено в координації з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста, заявив Гутерріш.

Крім того, на його думку, в перемир'я безпечно доставити життєво важливу гуманітарну допомогу людям у найбільш постраждалих районах, таких як Маріуполь, Херсон, Донецьк і Луганськ.

"У цей період організація Об'єднаних Націй готова направити в ці місця конвої з гуманітарною допомогою. Ми представляємо детальні плани сторонам", - запевнив він.

Нагадаємо

Раніше Папа Римський Франциск закликав до великоднього перемир'я в Україні.

Українські Національні Новини

Новини Світу