gensek-oon-zapustit-v-nyu-yorku-zvorotniy-vidlik-do-pochatku-2017-roku

Генсек ООН запустить в Нью-Йорку зворотний відлік до початку 2017 року

 • 6678 переглядiв

КИЇВ. 26 грудня. УНН. Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун дасть старт традиційній церемонії опускання кришталевої кулі на Таймс-сквер у Нью-Йорку, яка знаменує початок нового року, повідомляє УНН із посиланням на АР.

Прихід нового року на нью-йоркській Таймс-сквер традиційно ознаменує церемонія з кришталевою кулею, який опуститься на площу 31 грудня в 23.59 за місцевим часом. Як очікується, участь у новорічних заходах на Таймс-сквер візьмуть кілька сотень тисяч осіб.

Організатори заходу повідомили, що генсек ООН в останній день офіційного перебування на посаді "натисне на кнопку" і запустить рух кришталевої кулі за хвилину до нового року. Президент Times Square Alliance Тім Томпкінс зазначив, що Пан Гі Мун на своєму посту займався "примиренням людей і країн, підтримкою допомоги біженцям і виступав проти війни".

Вперше новорічна церемонія на Таймс-сквер пройшла 31 грудня 1907 року. Тоді новорічна світлова куля з металу і дерева важила майже 320 кілограмів і була прикрашена сотнею звичайних лампочок. З тих пір дизайн кулі змінювався шість разів. Нинішній, сьомий варіант був представлений на Таймс-сквер у 2008 році - понад 3,5 метра в діаметрі, вагою понад 5 тонн, він складається з понад 32 тисяч світлодіодних ламп, які можуть передавати близько 16 мільйонів колірних поєднань.

Пан Гі Мун залишить пост восьмого глави всесвітньої організації 31 грудня після двох п'ятирічних термінів. З 1 січня ООН очолить португалець Антоніу Гутерреш, який раніше був прем'єр-міністром Португалії, а з 2005 по 2015 рік - верховним комісаром ООН у справах біженців.

Українські Національні Новини

Новини Світу