gensek-radi-yevropi-vizme-uchast-u-samiti-krimskoyi-platformi

Генсек Ради Європи візьме участь у саміті Кримської платформи

 • 17539 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич візьме участь у саміті Кримської платформи, який відбудеться 23 серпня у Києві. Про це повідомив народний депутат від “Європейської солідарності” Олексій Гончаренко, передає УНН.

Цитата:

“Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич підтвердила під час нашої зустрічі, що прийме участь в Кримській платформі, яка буде проходити в Києві 23 серпня”, - йдеться в повідомленні.

Деталі

Нардеп зазначив, що під час зустрічі з генсеком Ради Європи підняв тему українських політв'язнів, які знаходяться в тюрмах Росії та окупованого Криму.

В свою чергу Марія Пейчинович-Бурич підтвердила, що відвідає Кримську платформу.

Додамо

Саміт Кримської платформи відбудеться в Києві 23 серпня. У ньому візьмуть участь керівники інституцій ЄС – Президент Європейської Ради Шарль Мішель, Виконавчий віце-президент Європейської Комісії Валдіс Домбровскіс та Високий представник ЄС Жозеп Боррель.

26 лютого 2021 року Володимир Зеленський підписав Указ “Про окремі заходи, спрямовані на деокупацію та реінтеграцію тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя”, яким постановив утворити Організаційний комітет з підготовки та проведення в Україні установчого Саміту Кримської платформи. Згідно з документом, МЗС забезпечує координацію участі України в діяльності Кримської платформи.

Головою Організаційного комітету з підготовки установчого Саміту Кримської платформи є міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Українські Національні Новини

Політика