gensek-rye-proignoruvav-pitannya-pro-list-do-putina-schodo-sentsova

Генсек РЄ проігнорував питання про лист до Путіна щодо Сенцова

 • 14622 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд не дав відповіді на питання про лист, який він направляв у минулому році президенту РФ Володимиру Путіну щодо українського політв'язня Олега Сенцова, а також заявив, що хоче повернути Росію в ПАРЄ не заради грошей, а заради росіян. Про це написав на своїй сторінці в Facebook член постійної делегації в ПАРЄ Олексій Гончаренко після зустрічі з генсеком РЄ, передає УНН.

"Зустріч з Ягландом. Порушив питання Олега Сенцова. У червні минулого року генсек Ради Європи Ягланд відправив лист Путіну з проханням амністувати Сенцова з гуманітарних причин. Запитав пана Ягланда про офіційну реакцію на цей запит від Путіна. Відповіді так і не отримав. Він продовжує займатися, все", - написав Гончаренко.

За його словами, українська сторона наголосила, що повернення Росії без санкцій, які б причини для цього не наводилися, неприйнятне.

"Ягланд відповів, що це не гроші є причиною того, що він хоче участі Росії в Раді Європи, а мільйони жителів РФ, які потребують захисту Ради Європи. Правда прикладу, як їм Рада Європи допомагає, якщо Росія повністю ігнорує рішення Ради Європи, він не привів", - додав член української делегації.

Нагадаємо, у четвер, 24 січня, в Парламентській Асамблеї Ради Європи відбудуться термінові дебати щодо резолюції про ситуацію в Азовському морі і Керченській протоці.

Українські Національні Новини

Політика