genshtab-rosiyi-zapidozriv-ukrayinu-u-prichetnosti-do-ataki-baz-v-siriyi

Генштаб Росії запідозрив Україну у причетності до атаки баз в Сирії

 • 22492 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Основою вибухової речовини боєприпасів в безпілотників, які атакували російські бази в Сирії, була речовина, вироблена, у тому числі, в Україні. Про це повідомляє ТАСС, посилаючись на заяву представника російського Генштабу Олександра Новикова, передає УНН.

У Генштабі РФ показали збиті в Сирії безпілотники, стверджуючи, що за підсумками попереднього дослідження вдалося встановити походження вибухової речовини, яку несли на своєму борту безпілотники. Мова нібито йде про тетранітропентаерітріт (ТЕН), який виробляють на заводі в Україні.

"Попередні дослідження показали, що як основу вибухової речовини в боєприпасах використовувався ТЕН, що перевершує по потужності гексоген. Зазначену вибухову речовину виробляють низка країн, в тому числі в Україні на Шосткинському заводі хімічних реактивів. Вона не може бути виготовлена в кустарних умовах або вилучена з інших боєприпасів ", - заявив Новіков, додавши, що в Генштабі поки займаються встановленням країни-виробника вибухівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сирії під час обстрілу загинули двоє російських військовослужбовців

Крім того, російська сторона стверджує, що в кустарних умовах не могли бути створені і самі безпілотники, а в їх розробці були задіяні фахівці, які пройшли підготовку. При цьому комплектуючі для виготовлення безпілотників можна придбати у вільному доступі.

"Однак збірка і застосування їх в єдину систему представляють собою складну інженерну задачу, що вимагає спеціальної підготовки, знань в різних наукомістких галузях і практичного досвіду створення подібних апаратів ", - стверджує представник російського Генштабу.

Українські Національні Новини

Політика