genshtab-vidbrikuyetsya-vid-bud-yakikh-propozitsiy-pidvischiti-boyezdatnist-armiyi-volonter

Генштаб "відбрикується" від будь-яких пропозицій підвищити боєздатність армії - волонтер

 • 12692 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Міністерство оборони і Генеральний штаб відмовляються від будь-яких пропозицій підвищити боєздатність армії. Про це у своєму блозі написав волонтер Юрій Касьянов, передає УНН.

Він нагадав, що у поточному році оборонний бюджет країни урізаний до краю. Для потреб армії не закуповується практично нічого. Робляться тільки планові ремонти старої радянської техніки.

"Міноборони усіма силами відбрикується від будь-яких пропозицій, спроб підвищити боєздатність армії. Скажу на своєму прикладі: наша компанія A.Drones на торішній осінній виставці "Зброя та безпека" представила два коптери - один ударний, інший прив'язний; три безпілотні літаки - легкий розвідник, коректувальник вогню і носій дрона-камікадзе; дрон-камікадзе; наземну роботизовану евакуаційну безпілотну платформу. Міністерство оборони не зацікавилося нічим. Взагалі", - розповів волонтер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хомчака і Тарана звинуватили у зриві реформи харчування для військових.

Спроба написати офіційного листа на ім'я тодішнього міністра оборони Андрія Загороднюка та чинного начальника Генерального штабу Руслана Хомчака не ​мала успіху, інформує Касьянов.

"Загороднюк навіть дзвонив, сказав, що все цікаво, але потім його зняли... Хомчак розпорядився провести випробування, розглянути... Пішла паперова тяганина... І знову - нуль", - розповів Касьянов.

Відкинули розробки українських фахівців і у Військово-науковому управлінні Генштабу, а також у Державному науково-дослідному інституті випробувань і сертифікації озброєння і військової техніки.

"Немає вказівок. Немає розпоряджень. Немає інтересу. Немає часу. Немає бажання. Немає відповідальності. Немає грошей. Є багато роботи". Є "завантаженість поточними питаннями". Є "недоліки у роботі". Є "неузгодженість". Є коронавірус, на який можна все списати...", - пише волонтер, нагадуючи, що українська армія як і раніше - воює на сході країни.

Служба безпеки України 20 серпня повідомила про випадок кричущої корупції у Збройних силах України. Йшлося про вимагання та отримання хабара у розмірі 1 млн грн від підприємців за те, щоб вони могли продати Медичним силам ЗСУ медичні маски.

А пізніше стало відомо про те, що Хомчак вимагав від СБУ замовчати інформацію про цей інцидент. За словами Оксани Корчинської, дані про корупцію все ж були розголошені з метою, у тому числі, щоб "справу не зам'яли".

Українські Національні Новини

Політика