genshtab-zsu-rosiyski-viyskovi-planuyut-znovu-forsuvati-siverskiy-donets

Генштаб ЗСУ: російські військові планують знову форсувати Сіверський Донець

 • 522153 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. Генштаб ЗСУ повідомляє, що російські військові планують знову форсувати Сіверський Донець. На інших напрямках веде обстріли та перегрупування військ. Про це інформує УНН.

Деталі

Розпочалась 88 доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню.

На Сіверському напрямку противник обстріляв позиції Сил оборони у районах прикордонних українських населених пунктів на території Сумської та Чернігівської областей.

На Слобожанському напрямку противник завдавав авіаційних ударів по населеному пункту Циркуни.

Найближчим часом очікується посилення угруповання військ на Харківському напрямку підрозділами зі складу 1-ої танкової армії Західного військового округу.

На Слов’янському напрямку агресор намагається поновити наступальні дії. Зокрема, для забезпечення форсування річки Сіверський Донець планує наведення переправи.

На Лиманському напрямку окупанти планують відновити наступальні дії у напрямку Ямпіль – Сіверськ з форсуванням річки Сіверський Донець. Зокрема, в визначеному районі спостерігається зосередження спеціальної техніки для наведення понтонно-мостової переправи. Для посилення угруповання військ та активізації наступу окупанти здійснюють перекидання додаткових підрозділів.

У Маріуполі противник вживає заходів з відновлення функціонування порту. Зокрема проводить розмінування припортової інфраструктури.

Нагадаємо

Окупанти обстріляли більше 30 населених пунктів в Донецькій та Луганській областях: загинуло щонайменше 4 цивільні особи, ще 5 отримали поранення.

Українські Національні Новини

Суспільство