geraschenko-khoche-povidomiti-v-obsye-pro-zyomki-frisha-v-antiukrayinskomu-roliku

Геращенко хоче повідомити в ОБСЄ про зйомки Фріша в антиукраїнському ролику

 • 11548 переглядiв

КИЇВ. 10 квітня. УНН. Координатор ОБСЄ у гуманітарній групі посол Тоні Фріш став учасником пропагандистських зйомок сепаратистських проросійських сайтів, про що має бути поінформована штаб-квартира ОБСЄ у Відні. Про це заявила на своїй сторінці у Facebook перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко, передає УНН.

"Виникає враження, що поїздка координатора Тоні Фріша була використана РФ і окупаційною "владою" виключно для зйомок пропагандистського антиукраїнського ролика, в яких не варто брати участі європейським дипломатам. А не для гуманітарної і психологічної підтримки наших заручників", - написала Геращенко.

Зі її слів, ненормально, коли ОБСЄ і координатори роками не можуть сприяти у вирішенні ключового гуманітарного питання: листування і права на дзвінок.

"Я кілька днів тому направила відповідного листа міністру Клімкіну з проханням поінформувати штаб-квартиру ОБСЄ у Відні, що координатору Фрішу так і не показали всіх наших заручників, не дали доступу до всіх військових. Що він відмовився передати листи і не піднімав питання телефонного зв'язку. Натомість, став учасником пропагандистських зйомок сепаратистських проросійських сайтів", - повідомила вона.

Як повідомляв УНН, раніше Геращенко заявляла, що Україна вимагатиме від координатора ОБСЄ у гуманітарній групі посла Тоні Фріша більш стриманої поведінки з ватажками з ОРДЛО.

Українські Національні Новини

Політика