geraschenko-pidozryuvani-u-zamakhu-na-mikhaylika-neodnorazovo-yizdili-do-rf

Геращенко: Підозрювані у замаху на Михайлика неодноразово їздили до РФ

 • 7877 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. Підозрювані у замаху на одеського активіста Олега Михайлика неодноразово їздили до Росії, зокрема останнім часом. Про це повідомив член колегії МВС, народний депутат Антон Геращенко в ефірі одного з українських телеканалів, передає УНН.

"Ці люди неодноразово їздили до Російської Федерації, у тому числі останнім часом. І слідство ще буде перевіряти, що вони робили у РФ, хто їх там на що науськував і таке інше", - зазначив Геращенко.

За його словами, у якості однієї з основних версій злочину слідство розглядає антиукраїнські провокації.

"Одна з версій - антиукраїнські сили хотіли зробити, щоб в Одесі гинули або були поранені активісти. Після того було звинувачення влади, звинувачення у бездіяльності прокуратури, поліції, Служби безпеки України. Ця версія одна з основних. Вона перевіряється", - повідомив народний депутат.

При цьому, як зазначив Геращенко, особистої неприязні між Михайликом і затриманими особами з Грузії не було.

"Перевіряються зв'язки цих осіб (підозрюваних, - ред.) із кримінальним світом, з грузинськими "злодіями в законі", а також із іншими представниками грузинського народу, які тимчасово виконували обов'язки керівництва правоохоронних органів Одеської області", - додав нардеп.

Як повідомляв УНН, ввечері 22 вересня в Одесі стріляли в політичного активіста, керівника міської організації партії "Сила людей" Олега Михайлика. Його у важкому стані було доставили в лікарню. Зараз стан здоров’я активіста покращився. Однак в його грудях досі залишається куля. У лікарні кажіть: її дістануть, як тільки це стане можливим.

Слідство розглядає п’ять версій замаху, а саме: громадська діяльність, проблематика "Золотого берега", проблематика ринку "Успіх", особисті відносини та хуліганські мотиви невстановленої особи.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП