geraschenko-pidtrimala-propozitsiyu-perenesti-peregovornu-ploschadku-z-minska

Геращенко підтримала пропозицію перенести переговорну площадку з Мінська

 • 8509 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що підтримує перенесення переговорів з Мінська на інший майданчик.Про це заявила уповноважений президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко у себе в Facebook, передає УНН.

"Постпред України в ООН В. Єльченко заявив про необхідність перенесення мирних переговорів з Мінська на інший майданчик. Я підтримую цю позицію, й давно за це виступаю. Й вже неодноразово публічно висловлювала незгоду і обурення голосуваннями Білорусі в ООН з усіх питань, що стосуються України, окупованих Криму і Донбасу", - зазначила уповноважений.

За її словами, постійні посилання на нейтральний статус Білорусі "не витримують жодної критики", оскільки дійсно нейтральні країни під час голосування за включення в порядок денний 73 сесії Генасамблеї ООН питання про окупацію Криму і Донбасу принаймні утрималися. Білорусь же ж, за її словами, в черговий раз "виступила одним фронтом з РФ і увійшла до ганебної "13", які проголосували проти, натиснувши червону кнопку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС назвало противників розгляду в ГА ООН ситуації на Донбасі та у Криму

"Це не нейтральна позиція. Це повне підігрування Москві. І така позиція повністю суперечить статусу країни, яка є майданчиком мирних переговорів по врегулюванню ситуації на Донбасі", - підкреслила І. Геращенко.
При цьому вона додала, що окрім відверто недружніх Україні голосувань, Білорусь також оголосила персонами нон грата українських журналістів і митців, "викрала і передала" ФСБ Павла Гриба.

"Все це ніяк не корегуються з нейтральним статусом, навпаки, тхне координацією своїй дій з Кремлем", - резюмувала вона.

Нагадаємо, переговорний майданчик щодо вирішення конфлікту на Донбасі необхідно перенести з Мінська в іншу столицю. Про це заявив постійний представник України при ООН Володимир Єльченко в ефірі одного з телеканалів.

Українські Національні Новини

Політика