geraschenko-prokomentuvala-informatsiyu-pro-pripinennya-goloduvannya-sentsova

Геращенко прокоментувала інформацію про припинення голодування Сенцова

 • 8982 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Представниця України у гуманітарній підгрупі ТКГ щодо Донбасу, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, коментуючи повідомлення про те, що український режисер Олег Сенцов припинив голодування, заявила, що слід чекати офіційної інформації. Про це вона написала у Facebook, передає УНН.

“Не коментую російських ЗМІ, через які вже неодноразово запускалася різна неправдива і недостовірна інформація. Нам потрібна офіційна інформація від РФ, яка катує і утримує Олега, а не від російських пропагандистів”, — зазначила І.Геращенко.

За її словами, МЗС України, Уповноважена ВР з прав людини запросили від РФ негайно надати офіційну інформацію про стан здоров‘я громадянина України Олега Сенцова.

“Також ми очікуємо інформацію від його адвоката , який єдиний має можливість хоч зрідка бачити Олега, і з яким в МЗС України підписано офіційну угоду про надання правової допомоги політв‘язню Сенцову”, — зазначила політик.

Нагадаємо, 5 жовтня федеральна служба виконання покарань Росії заявила, що ув’язнений у РФ український режисер Олег Сенцов припинив голодування.

Олег Сенцов перебуває у виправній колонії в місті Лабитнангі за полярним колом на півночі Росії. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, які перебувають в Росії і Криму.

Сенцов був засуджений російським судом до 20 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року з обвинуваченням у підготовці терактів в Криму. Правозахисний центр “Меморіал” в Росії вніс Сенцова в список політв’язнів.

Українські Національні Новини

Політика