geraschenko-ustanovka-kremlya-blokuvati-zvilnennya-ukrayinskikh-gromadyan-do-viboriv

Геращенко: установка Кремля - блокувати звільнення українських громадян до виборів

 • 9423 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Росія у Мінську не йтиме на поступки щодо звільнення українських громадян до виборів в Україні. Про це написала перший віце-спікер парламенту, уповноважена Президента України з мирного врегулювання на Донбасі Ірина Геращенко у Facebоok, передає УНН

За словами Геращенко, представник Росії у тристоронній контактній групі Борис Гризлов відмовився від ініціативи провести спільне засідання з гуманітарною підгрупою з питання звільнення заручників та передачі росіян в обмін на українських політв’язнів, яку запропонувала Україна.

"Установка Кремля - блокувати все до виборів в Україні. Примітно, що коли я звернулася на гуманітарній підгрупі до росіян щодо деструктивності їх позиції, бо що вони робитимуть у разі переобрання президента Порошенка, ті вигукнули : "И не надейтесь!", - розповіла вона.

Перший віце-спікер також заявила, що у ТКГ представники Росії не приховують, що сподіваються на зміну влади в Україні.

Вона підкреслила, що Україна у Мінську стоїть на позиціях щодо передачі засуджених росіян на українських політв‘язнів у Росії, негайного звільнення моряків без передумов, як військовополонених, звільнення українців з окупованих територій в обмін на бойовиків.

Як повідомляв УНН, наприкінці грудня минулого року у Путіна заявили, що Москва готова до обміну засудженими з Києвом за принципом "всіх на всіх". У той же час підходи двох країн до реалізації цього принципу не збігаються.

Українські Національні Новини

Політика