geraschenko-zvernulas-do-obsye-ta-predstavnikiv-rf-schodo-rozshuku-zniklikh-na-donbasi

МКЧХ жодного разу не допустили до українських в‘язнів на окупованому Донбасі - Геращенко

 • 7730 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Представник України у гуманітарній підгрупі у Мінську Ірина Геращенко порушила питання допуску Міжнародного комітету Червоного хреста до тюрем на окупованих територіях. Про це вона повідомила у своєму Facebook, передає УНН.

"На засіданні гуманітарної групи в Мінську (де разом працювали й експерти СБУ, й МінТОТ, С.Загородній) звернулася до координатора ОБСЄ Т.Фріша і представників РФ з проханням використати всі зусилля і свій безумовний вплив, аби розблокувати процес пошуку зниклих на окупованих територіях і сприяти отриманню українською стороною інформації про тих наших воїнів, які вже кілька років знаходяться в тюрмах ОРДЛО й про яких немає жодної інформації, місцезнаходження яких нам не повідомляють, утримання яких не підтверджують", - повідомила Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна у Мінську заявила про готовність обміняти 23 росіян на в'язнів Кремля

Також Геращенко заявила, що неодноразово піднімала питання допуску Міжнародного комітету Червоного хреста до тюрем на окупованих територіях. Вона відзначила, що за роки війни МКЧХ жодного разу не були допущені до українських в‘язнів в РФ і на окупованих територіях.

Нагадаємо, новий омбудсмен у квітні зустрінеться із сім'ями заручників і зниклих безвісти.

Українські Національні Новини

Політика