gerus-ne-zyavivsya-na-zasidannya-antikrizovogo-energetichnogo-shtabu

Герус не з’явився на засідання антикризового енергетичного штабу

 • 16874 переглядiв

КИЇВ. 19 червня. УНН. Голова енергетичного комітету ВР Андрій Герус не з’явися на засідання антикризового енергетичного штабу, що функціонує при Кабміні під головуванням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. Про це повідомив радник в.о. міністра енергетики Олександр Трохимець, передає УНН.

Серед присутніх були: керівництво міністерства енергетики, НКРЕКП, "Укренерго", а також члени енергетичного комітету ВР.

"Зараз багато питань треба вирішувати шляхом прийняття законів. А це питання Верховної Ради України. Так от, на засіданні антикризового енергетичного штабу голови енергетичного комітету Ради Андрія Геруса не було. Для нього, напевно, кризи в енергетиці не існує", - каже Трохимець.

Нагадаємо, Геруса звинувачують у дестабілізації енергоринку країни. Зокрема, пролобійований ним імпорт електроенергії з РФ та Білорусі призвів до того, що українські шахтарі залишилися у простої, а українські генеруючі компанії змушені були скорочувати виробництво.

За даними Трохимця, у 2019-му році імпорт електроенергії з РФ склав 53,399 млн кВт*год, з Білорусі - 152,308 млн кВт*год. У 2020-му році імпорт з РФ - 851,297 млн кВт*год, з Білорусі - 286,264 млн кВт*год.

"Для порівняння - це 2-місячний обсяг роботи усіх українських ГЕС, або 20% місячного виробітку усіх АЕС", - зазначає радник в.о. міністра енергетики.

Українські Національні Новини

Політика