gerusa-zvinuvatili-u-zrivi-peremovin-uryadu-z-investorami-u-vde

Геруса звинуватили у зриві перемовин уряду з інвесторами у ВДЕ

 • 12266 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. Голова комітету Верховної Ради України з питань енергетики та ЖКГ Андрій Герус заблокував процес переговорів між Кабінетом міністрів, Міністерством енергетики та інвесторами у сектор відновлюваних джерел енергії. Про це повідомив голова Української вітроенергетичної асоціації Андрій Конеченков на пресконференції, передає УНН.

"Він взагалі не хоче ні дивитися на меморандум, ні підписувати. Я не знаю, які в нього думки, він ніколи їх не висловлює, але сьогодні він реально загальмував відносини між Міністерством енергетики і Прем’єр-міністром паном Денисом Шмигалем, з яким у нас сьогодні йде достатньо продуктивна розмова", - сказав Конеченков.

Раніше Андрій Герус пролобіював імпорт електроенергії з РФ. Цей імпорт став можливим восени 2019 року - після схвалення парламентом необхідних нормативних змін. У пресі їх охрестили "правками Геруса".

Голосування у ВР відбувалося 18 вересня, а вже з 1 жовтня російську електроенергію почала імпортувати компанія "Юнайтед Енерджі", пов'язана з Ігорем Коломойським.

Це в свою чергу, за словами експертів, призвело до дисбалансів на енергоринку.

На час карантину імпорт було призупинено.

Міненерго виступає проти його відновлення та пояснює, що власний виробіток електроенрегії у профіциті, тож немає потреби імпортувати з інших країн.

Українські Національні Новини

Політика