getmantsev-groshey-u-byudzheti-na-2021-rik-ne-vistachit-dlya-vaktsinatsiyi-vsikh-ukrayintsiv-vid-covid-19

Гетманцев: грошей у бюджеті на 2021 рік не вистачить для вакцинації всіх українців від COVID-19

 • 16524 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Всіх українців не зможуть провакцинувати за державний рахунок. У держбюджеті на 2021 рік закладеної суми вистачить лише для 2 млн людей. Про це заявив голова комітету ВР з питань податкової та митної політики Данило Гетманцев в ефірі телеканалу NewsOne, передає УНН.

“Якщо говорити про вакцинацію і бюджет наступного року, то якщо ви порахуєте орієнтовну вартість вакцини, яка оголошена на сьогодні 40-50 доларів за дозу, і те що закладено в бюджеті – це різні вартості. Якщо порахувати на 40-50 доларів, то це близько 2 млн людей заплановано для вакцинації. Це мало, недостатньо для того, аби зробити за державний кошт нормальний захід. Це викликає запитання до законопроекту про державний бюджет”, - сказав Гетманцев.

Додамо, за інформацією уряду, на боротьбу з коронавірусом у бюджет на 2021 рік закладено 19,4 млрд грн, з яких 2,6 млрд грн - на вакцинацію.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський поставив завдання щодо створення центру, який координуватиме співпрацю між науково-дослідними установами та виробничими потужностями країни у напрямку створення умов для забезпечення вітчизняними вакцинами.

Українські Національні Новини

Політика