getmantsev-zayaviv-scho-byudzhet-2021-ne-ukhvalyat-do-1-grudnya

Гетманцев заявив, що Бюджет-2021 не ухвалять до 1 грудня

 • 16210 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Проект бюджету України на 2021 рік не встигнуть ухвалити до 1 грудня. Про це повідомив народний депутат від “Слуги народу”, голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в ефірі телеканалу ZIK, передає кореспондент УНН.

“На жаль, ми, вочевидь, не вкладаємося у встановлений Бюджетним кодексом строк. Це очевидно є. На жаль, ми повинні вибачитися перед людьми, що ми не дотримуємося цього строку. Строк у нас, ви знаєте, до 1 грудня ми повинні у цілому ухвалити. На жаль, ми не зможемо цього зробити, вочевидь, цього року і ми тільки на початку грудня отримаємо проект бюджету від Кабінету міністрів і будемо розглядати його у ВР”, — розповів Гетманцев.

Нагадаємо, парламентарі ухвалили проект постанови № 4000-П, що означає ухвалення у першому читанні законопроекту про Державний бюджет на 2021 рік.

Раніше Гетманцев заявив, що Міжнародний валютний фонд непокоїть стан публічних фінансів України, вони вимагають збалансований та реальний державний бюджет. Якщо передбачити завищений дефіцит без джерел покриття — це ставить під загрозу фінансову спроможність країни.

Як повідомлялося, голова Рахункової палати Валерій Пацкан у ВР заявив, що за експертизою держбюджету на 2021 рік можуть бути недосягнуті показники зростання економіки та зростання доходів.

Українські Національні Новини

Політика