getmatsev-vvazhaye-scho-rada-ne-pidtrimaye-zakonoproekt-pro-pozbavlennya-gromadyanstva-za-viyizd-do-rf

Гетманцев вважає, що Рада не підтримає законопроект про позбавлення громадянства за виїзд до рф

 • 134000 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Жоден із законопроектів про позбавлення громадянства громадянина України у зв'язку з його виїздом або не виїздом кудись підтриманий не буде. Таку думку висловив депутат від "Слуги народу", голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, передає УНН.

Цитата

«Відповідаючи на всі питання журналістів про позбавлення громадянства одразу, зазначу що, на мою думку, жоден із законопроектів про позбавлення громадянства громадянина України у зв'язку з його виїздом чи не виїздом кудись підтриманий не буде одразу з кількох причин, які потребують пояснення з огляду на те, що така норма прямо і недвозначно суперечить Конституції та міжнародному праву. Залишіть цю зраду. Перемикайтеся на наступну», - написав Гетманцев у Telegram.

Доповнення

У ВР зареєстрували законопроект, який передбачає позбавлення українського громадянства за виїзд на територію росії. Такі ж заходи пропонують застосовувати до військовозобов'язаних, які виїхали за кордон під час воєнного стану та не повернулися протягом 30 днів.

У 2021 році у Верховній Раді зареєстрували законопроект, яким пропонувалося позбавляти українців громадянства за отримання російського паспорта.

Українські Національні Новини

Політика